İş süreçlerindeki dinamizmi anlamak için bütünsel bakış açısını yakalamak çok önemlidir. Süreç odaklı düşünme imkanı veren her unsur; anlatılmak istenilen kavramın algılanabilirlik seviyesini yukarılara taşıyarak hem anlatılanların etkinliğini artırır; hem de dinleyicilere keyifli bir öğrenme ortamı sunar.
Böyle bir ortamda edinilen bilgilerin kalıcılığı; teorik altyapının içinde bilgi bombardımanına tutulan zihinleri büyük ölçüde rahatlatarak katılımcılara bambaşka bir deneyim yaşatır!
Kinestetik hafızayı harekete geçiren interaktif uygulamalar ortak deneyimleme imkanı sağlayarak güçlü bir iletişim ortamı sağlarken; aynı zamanda kalıcılığı da beraberinde getirir. Son yıllarda eğitim alanında yapılan araştırmalar kalıcı öğrenmenin ardında yatan en önemli faktörün tüm duyuları ortaya çıkarmak olduğunu gösterdi. Öğrenim etkinliğini artırarak zihinlerde kalıcılık sağlamanın ve farklı bakış açılarıyla çalışarak interaktivite sağlamanın yolu birtakım eğitim araçlarını kullanarak öğrenme ortamını dinamikleştirmekten geçiyor.
Aşağıdaki başlıklarda Yalın’ı eğlenerek öğrenme ve deneyimleyerek öğrenme fırsatı bulacaksınız.
Hakkında
İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümü mezunu olan Can Yükselen, Yalın Enstitü bünyesinde 2009 yılından beri çalışmaktadır. Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans öğrenimini tamamlamıştır. Özyeğin Üniversitesi’nde Doktora düzeyinde öğrenimine devam etmektedir. 2008 yılında Toyota Türkiye’nin “Undergraduate Development Programme”ını tamamlamıştır. Lisans hayatının son yılında katıldığı eğitimlerden birinde Yalçın İpbuken’le tanıştıktan sonra Yalın Enstitü’ye katılmıştır.